Home Forum Parent Forum Διατροφή του παιδιού μου

Τοποθέτηση ετικέτας: 

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #6388
    ΜαρίαΜαρία
    Συμμετέχων

    Η μικρή μου κόρη τρώει λίγο παράξενα. Είναι μόλις 18 μηνών.Συνηθως της δίνω πρωί και βράδυ της δίνω Γάλα είτε φρέσκο είτε σε σκόνη. Μετά της δίνω κάποιο φρούτο πχ σταφύλια Η μπανάνα Η κάτι άλλο. Αργότερα μεσημεριανό που έχω φτιάξει και το απόγευμα κάποια κρεμα .Τώρα τελευταία όμως δεν τρώει σχεδόν τπτ μονάχα βλακειες πχ λίγο κέικ η βάρκα η κάτι γλυκό όχι πάντα .Με ξυπνάει τα χαράματα μπορεί και 3 φορεσ για γάλα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω? Προσπαθώ να της δίνω ενδιάμεσα κάτι πχ ψωμι με κάποιο αλλαντικά η κασέρι η τοστ αλλά δεν της αρέσουν. Κτεμα πχ μπισκοτοκρεμα εκεί που την έτρωγε δεν τρώει άλλο. Πιστεύω ξυπνάει γιατί δεν χορταίνει..Επίσης μεσσημερι δεν το τρώει πάντα όλα το φαγητό της ..Τι να κάνω συνέχεια μετά το καλοκαίρι ζητάει γιαούρτι με σοκολατακια και τέτοια διαφορά. Προσπαθώ να τα αποφεύγω όσο μπορώ. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

    #6390
    Parent EdParent Ed
    Συμμετέχων

    Αγαπητή Μαρία,

    Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε την ανησυχία σας μαζί μας. Αυτό που περιγράφετε είναι αρκετά συχνό φαινόμενο σε παιδιά αυτής της ηλικίας, όπου συχνά εμφανίζουν προτιμήσεις και αποστροφές στο φαγητό. Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμες:

    Διατήρηση Ρουτίνας: Τα μικρά παιδιά ωφελούνται από μια σταθερή διατροφική ρουτίνα. Συνεχίστε να προσφέρετε υγιεινές επιλογές σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα και αν εκείνη δείχνει να τις απορρίπτει. Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε διαφορετικά φαγητά, χωρίς πίεση, μπορεί να την ενθαρρύνει να τα δοκιμάσει με την πάροδο του χρόνου.

    Υγιεινά Σνακ: Φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε γλυκά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε αυτές τις επιλογές με πιο θρεπτικές εναλλακτικές, όπως φρούτα με γιαούρτι, smoothies χωρίς ζάχαρη ή φυσικές γλυκές επιλογές, όπως σταφίδες ή αποξηραμένα φρούτα.

    Αποφυγή Πίεσης: Προσπαθήστε να μην την πιέζετε να φάει όλο το φαγητό της. Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν πότε πεινούν και πότε έχουν χορτάσει. Η πίεση μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα και να αυξήσει την άρνησή της για φαγητό.

    Νυχτερινά Ξυπνήματα για Γάλα: Το ότι ξυπνάει τα βράδια ζητώντας γάλα μπορεί να είναι λόγω συνήθειας ή επειδή δεν χορταίνει αρκετά μέσα στην ημέρα. Προσπαθήστε να αυξήσετε την ποσότητα των θρεπτικών γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά, που βοηθούν στο να παραμείνει χορτάτη για περισσότερο χρόνο. Μπορείτε, επίσης, να μειώσετε σταδιακά την ποσότητα του γάλακτος που της δίνετε τη νύχτα.

    Τέλος θα θέλαμε να σας προτείνουμε να έρθετε σε επαφή με την συνεργάτιδα μας κα Θεοδώρα Γιαννακοπούλου, η οποία εξειδικεύεται στην παιδική διατροφή. Μπορείτε να μπείτε στο προφίλ της από τον παρακάτω σύνδεσμο και μέσω της υπηρεσίας κάνε μια ερώτηση να συζητήσετε μαζί της τα θέματα που σας απασχολούν https://parent-ed.gr/user/dora.giannakopoulougmail-com/.

    Σας ενθαρρύνουμε να δείξετε υπομονή, καθώς η διατροφική συμπεριφορά των παιδιών μπορεί να περάσει από διάφορες φάσεις. Το σημαντικό είναι να συνεχίσετε να προσφέρετε θρεπτικές επιλογές και να ακολουθείτε μια σταθερή ρουτίνα.

    Με εκτίμηση,
    Η ομάδα του Parented

Επισκόπηση 2 δημοσιεύσεων - 1 έως 2 (από 2 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο